Scroll Top
Γραβιάς 6, 15342 Αγία Παρασκευή, Αττική

Ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας πιστοποίησης του Pierce από τον MSA

Το Pierce βρίσκεται, εδώ και λίγους μήνες, σε διαδικασία πιστοποίησης από τον οργανισμό Middle States Association – Commissions on Elementary and Secondary Schools (MSA – CESS) των ΗΠΑ. Τη διαδικασία συντονίζει Επιτροπή που απαρτίζεται από τα μέλη των Διευθύνσεων, τους Επικεφαλής των ακαδημαϊκών τμημάτων και τους Προϊσταμένους των υπηρεσιών του Σχολείου.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το Σχολείο βρίσκεται στο στάδιο της αυτοπαρατήρησης, το οποίο περιλαμβάνει τη μελέτη των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και της παροχής υπηρεσιών, την αξιολόγησή τους και την ανάδειξη των δυνατών σημείων κάθε προγράμματος ή εκείνων που επιδέχονται βελτίωση. Θα ακολουθήσει διαμόρφωση Σχεδίου Ανάπτυξης και Εξέλιξης που θα αποτελέσει τον οδηγό του Σχολείου για τα επόμενα 6 χρόνια.

Η μελέτη των προγραμμάτων και των υπηρεσιών ολοκληρώθηκε και ξεκινά το στάδιο της αξιολόγησης, η οποία θα λάβει χώρα εντός των ακαδημαϊκών τμημάτων και των διοικητικών υπηρεσιών. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με ερωτηματολόγιο που θα αποσταλεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε τρία μέρη: Πρόγραμμα Σπουδών, Διδασκαλία, Αξιολόγηση. Θα διαμορφωθούν, επίσης, ερωτηματολόγια με πιο γενική μορφή, τα οποία θα απαντηθούν από μέλη του Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού, Γονείς και μαθητές του Σχολείου.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για την πρόοδο της διαδικασίας. Εντός του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί το προσχέδιο για την υποβολή και, το αργότερο, τον Σεπτέμβριο θα έχει διαμορφωθεί το τελικό κείμενο που θα πρέπει να υποβληθεί στο MSA τον Οκτώβριο. Θα ακολουθήσει επίσκεψη της ομάδας αξιολόγησης (Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2022) που θα οριστικοποιήσει την πιστοποίηση του Pierce και η τελική απόφαση θα ληφθεί από το MSA, τον Οκτώβριο του 2022.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Leave a comment