Scroll Top
Γραβιάς 6, 15342 Αγία Παρασκευή, Αττική

OPEN HOUSE – Μία ακόμη εκδήλωση γεμάτη προσφορά!

Αγαπητοί μας Γονείς, Κηδεμόνες, Φίλοι του Συλλόγου, Καθηγητές και αξιότιμα μέλη της Διοίκησης του Κολλεγίου, για μια ακόμη φορά σας προσκαλούμε να γίνετε κοινωνοί των δράσεων του Συλλόγου μας:

  • Συνάντηση με τη Διοίκηση του Σχολείου: Στις αρχές Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντησή μας με τη Διοίκηση. Τέθηκαν και συζητήθηκαν αρκετά θέματα, κάποια λύθηκαν και κάποια άλλα είναι σε διερευνητικό στάδιο για την επίτευξη λύσης. Θα ενημερωθείτε αναλυτικά, με επόμενο μήνυμα, που θα αφορά αυτή τη συνάντηση.
  • Open House: Το φετινό Open House στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, χάρη στην πολύτιμη συμβολή όλων μας! Η εκδήλωση για το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Pierce στην Αγία Παρασκευή και ήταν γεμάτη ζωντάνια και ενθουσιασμό! Ο χώρος του σχολείου κατακλύστηκε από κέφι, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν όλες τις δραστηριότητες. Η έκθεση φωτογραφίας των μαθητών μας, καθώς και εκείνη των έργων του διαγωνισμού Σκιτσοφρένεια (με συμμετοχή μαθητών από σχολεία όλης της χώρας) τράβηξαν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, αναδεικνύοντας τα καλλιτεχνικά ταλέντα των παιδιών. Παράλληλα, οι πάγκοι με χειροποίητα προϊόντα, κατασκευασμένα με μεράκι από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του Συλλόγου, προσέθεσαν μια εικαστική πινελιά, ενισχύοντας την αίσθηση της κοινότητας και της δημιουργικότητας. Ταυτόχρονα, απολαύσαμε τα παιδιά μας να χορεύουν Παραδοσιακούς χορούς, αναδεικνύοντας τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! Η Μαθητική συναυλία αποτέλεσε πόλο έλξης των επισκεπτών ενώ, μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη, ήταν το αυτοσχέδιο “μουσικό μεζεδοπωλείο”! Η παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών στο Open House, εκτός από εξαιρετική καλλιτεχνική απόλαυση, αποτέλεσε το αποκορύφωμα της ενεργούς συμμετοχής όλων στην Κοινότητα του Κολλεγίου!
  • Σύλλογος Γονέων στο Open House: Ο πάγκος του Συλλόγου μας στο Open House αποτέλεσε κομβικό σημείο συνάντησης, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εδέσματα που προσφέραμε και να γνωριστούν, μέσα σε ένα ευχάριστο, εορταστικό κλίμα! Η συμμετοχή και η γενναιοδωρία σας, είτε με τη μορφή προσφορών (πασχαλινά εδέσματα, χειροποίητες δημιουργίες, δωρεές) είτε με τη μορφή προσωπικής εργασίας, είτε απλά με την παρουσία και τις αγορές σας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου μας. Συγκεντρώσαμε € 1.100, τα οποία μας βοήθησαν να καλύψουμε τα έξοδα για την εκδρομή της Ορχήστρας και της Χορωδίας του Σχολείου μας στη Βέροια ενώ καλύφθηκαν και κόστη προηγούμενων εκδηλώσεών μας. Οι δωρεές προς το Σύλλογο έχουν καθοριστική σημασία για την υποστήριξη μαθητών σε διαγωνισμούς, ακαδημαϊκές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, αθλητικές προσπάθειες και κάθε είδους υποστήριξη προς τα παιδιά μας, με στόχο την ακαδημαϊκή τους πρόοδο.
  • Διεθνής Διαγωνισμός X Culture: Κατά τη διάρκεια του Open House, η Πρόεδρος του Συλλόγου ενημερώθηκε προφορικά από μητέρα διακριθέντος μαθητή για την επιτυχία τριών μαθητών του Σχολείου μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό X Culture Global Business Week Conference 2024. Οι τρεις μαθητές μας είναι  τα μόνα παιδιά από όλη την Ελλάδα που πέρασαν στον τελικό με τους καλύτερους 150! Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στην τελική φάση είναι πολύ υψηλό και όταν ζητήθηκε η συνδρομή μας, κινηθήκαμε ταχύτατα, καθώς ο χρόνος ήταν περιορισμένος και, σε συνεργασία με το σχολείο και τους γονείς, βρέθηκαν οι πόροι για τη συμμετοχή των παιδιών μας!
  • Καλωσόρισμα στο νεοσύστατο Σύλλογο Νηπιαγωγείου και Δημοτικού: Στο Open House μάς επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Την επόμενη μέρα (Κυριακή 21 Απριλίου), στο δικό τους Open House, φιλοξενήθηκε δικός μας πάγκος, όπου προσφέραμε κρασί και συνοδευτικά, προωθώντας το πνεύμα συνεργασίας με την ευρύτερη κοινότητα. Εκφράζουμε θερμές ευχές στο νέο Σύλλογο για μια εποικοδομητική πορεία και συνεργασία, βασισμένη στην αλληλεγγύη και την πρόοδο. Αυτό άλλωστε πρεσβεύει και η παρουσία των δύο Συλλόγων του Σχολείου στα αντίστοιχα Open House.
  • Ευχαριστίες: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα παιδιά του σχολείου μας που, με κάθε ευκαιρία, μας διδάσκουν με το παράδειγμά τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, πέρα από το διδακτικό τους έργο! Επίσης, ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Κολλεγίου που είναι παρούσα σε κάθε δρώμενο και, φυσικά, όλους τους Γονείς, τους Κηδεμόνες και τους Φίλους του σχολείου που αποτελούν την κινητήριο δύναμη των παιδιών, του Σχολείου και του Συλλόγου! Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δωροθέτες μας αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Δωροθέτες:
1. AVON Eshop, κα Χρυσάνθη Σκόρδου
2. Φαρμακείο, κα Αγγελική Ρούση
3. Χειροποίητα πασχαλινά εδέσματα, κα Ελένη Ασλανίδου
4. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου και IB (χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες)

Συνεργασίες:
1. GiGi Creations (@gigi_creations_handmade)

Ευχαριστούμε, για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη, που μας δείχνετε!
Με εκτίμηση
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Leave a comment