Scroll Top
Γραβιάς 6, 15342 Αγία Παρασκευή, Αττική

Η σεξουαλική αγωγή είναι υπόθεση όλων – Μεγαλώνοντας υγιείς εφήβους

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, Ώρα 18:30 - Ομιλητής: Μαργαρίτα Γερούκη

This content is locked

Login To Unlock The Content!

Αγαπητοί Γονείς, αγαπητά Μέλη,

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο δεύτερο κατά σειρά Webinar – Ανοιχτή Συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων την Τετάρτη 12/01/2022 στις 18.30 με τίτλο:

«Η σεξουαλική αγωγή είναι υπόθεση όλων – Μεγαλώνοντας υγιείς εφήβους»
Με την Μαργαρίτα Γερούκη, Εκπαιδευτικό και Σχολική Σύμβουλο

Η σεξουαλικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης. Η σεξουαλική εμπειρία και τα σεξουαλικά συναισθήματα βιώνονται από κάθε άνθρωπο και επιδρούν στη διαμόρφωση της προσωπικής ταυτότητας και αυτοαντίληψης. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε τη διασύνδεση των θεμάτων σεξουαλικής ενημέρωσης με το γονεϊκό μας ρόλο.

Στόχοι της συζήτησης είναι να:

  • Να καταλάβουμε τι είναι η σεξουαλική αγωγή και ποιοι είναι οι στόχοι της
  • Να ζητήσουμε για τα ερεθίσματα που αφορούν τη σεξουαλικότητα και πώς αυτά παρουσιάζονται στη ζωή των παιδιών και των εβήβων σήμερα
  • Να μιλήσουμε για την ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών και των εβήβων
  • Να αντιληφθούμε τα θετικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων της σεξουαλικής αγωγής

Δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα παρακάτω
*θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Bio
Η Μαργαρίτα Γερούκη υπηρέτησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός και Σχολική Σύμβουλος στην Ελλάδα και τη Φινλανδία. Εκτός από τις παιδαγωγικές της σπουδές, έχει ένα δεύτερο πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Αγωγή Υγείας (Πανεπιστήμιο Jyväskylä, Φινλανδία), Διδακτορικό στην Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Helsinki, Φινλανδία) και μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Πολιτική Θεωρία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Κρήτης). Κύρια επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη Σεξουαλική Αγωγή, τον σχολικό εκφοβισμό και τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων στα πλαίσια της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.  Έχει δημοσιεύσει μία μονογραφία και επιστημονικά άρθρα ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε επιστημονικά συνέδρια. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικό υλικό σεξουαλικής αγωγής κα bullying. Είναι επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας του προγράμματος σεξουαλικής αγωγής, Παίζω με το Φρίξο, το οποίο αναγνωρίστηκε με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας προγράμματος Σεξουαλικής Αγωγής 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία.

Στο παρόν εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Jyväskylä, Φινλανδίας και δραστηριοποιείται στην επιμόρφωση στελεχών για τη σεξουαλική αγωγή και την προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση στην Ελλάδα, τη Φινλανδία και το εξωτερικό www.margaritagerouki.net & www.axept.gr

Leave a comment