Scroll Top
Γραβιάς 6, 15342 Αγία Παρασκευή, Αττική

Απολογισμός ΔΣ 2018-2021

Η θητεία αυτή του ΔΣ μας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Είχε εναλλαγές, μεταξύ του παραδοσιακού «τρόπου» που γίνονται τα πράγματα και τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν σε ένα περιβάλλον με απόλυτα νέα δεδομένα, αυτά της Πανδημίας.

  • Παραδοσιακά, οργανώσαμε το Parents & Teachers Dinner, ένα θεσμό που επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο και που είναι το μεγαλύτερο event της χρονιάς, με πάνω από 800 καλεσμένους παρευρισκόμενους γονείς και καθηγητές. Δυστυχώς φέτος οι συνθήκες και τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του.
  • Οργανώσαμε το Bake Sale
  • Συμμετείχαμε στο Open Day και το Christmas Bazaar, πάντα στο πλευρό του σχολείου, ως αρωγοί στην συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των υποτροφιών που προσφέρει το Pierce στους μαθητές του.
  • Μέρος των εσόδων διατέθηκε για την συμμετοχή σε έξοδα της χορωδίας του σχολείου.
  • Μία ακόμα δράση του συλλόγου μας η οποία θα πάρει ζωή τις επόμενες ημέρες – δεν μας άφησε περιθώρια ο κορονοϊός να την ξεκινήσουμε νωρίτερα – είναι η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, η οποία θα φιλοξενεί ξενόγλωσσα βιβλία Γυμνασίου, Λυκείου & IB.
  • Δημιουργήσαμε βεστιάριο στολών παρελάσεων, τις οποίες οι γονείς μπορούν να δανείζονται, τις συγκεκριμένες αυτές φορές που είναι απαραίτητες.

Μετά τον Covid 19 και οι προτεραιότητες και ο τρόπος που γίνονταν τα πάντα, άλλαξε.

Ο Σύλλογος Γονέων προσαρμόστηκε άμεσα στην νέα πραγματικότητα.

  • Συμμετείχαμε ενεργά στην προσπάθεια της Συντονιστικής Επιτροπής των Ιδιωτικών σχολείων για την μείωση των διδάκτρων, την πρώτη περίοδο των διαδικτυακών μαθημάτων η οποία δυστυχώς δεν απέδωσε καρπούς.
  • Όταν η πανδημία έκανε την εμφάνιση της, ο Σύλλογος είχε την ιδέα και το σχολείο την υλοποίησε, να προχωρήσει σε συνεργασία με διαγνωστικά κέντρα, όπου παρείχαν ειδική έκπτωση στη διεξαγωγή του διαγνωστικού τεστ για τους γονείς.
  • Η επικοινωνία με τους γονείς δια ζώσης δεν ήταν πια δυνατή. Έτσι προχωρήσαμε σε ένα μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλα τα επίπεδα.

 

Ιστοσελίδα

Σχεδιάσαμε ένα νέο, σύγχρονο site, ενημερωτικό, δια δραστικό και φιλικό στον χρήστη, αλλάζοντας ταυτόχρονα το λογότυπο του Συλλόγου, προσαρμοσμένο στη νέα εικόνα του Συλλόγου.

Social media

Δημιουργήσαμε σελίδα στο Facebook, έχοντας 420 ακόλουθους μέσα σε μόνο 5 μήνες.

Εκπτώσεις & Προσφορές/ Parents Reward Club

Δημιουργήσαμε το Parents Reward Club και εξασφαλίζουμε στους μαθητές και στις οικογένειές τους ειδικές εκπτώσεις και προσφορές σε συνεργαζόμενες εταιρίες και υπηρεσίες δίνοντας επίσης την δυνατότητα στους γονείς του Κολλεγίου να προβάλλουν εάν επιθυμούν τις επιχειρήσεις ή τις υπηρεσίες τους στην ιστοσελίδα του Συλλόγου χωρίς καμία απολύτως χρέωση, δίνοντας εκπτώσεις στις οικογένειες των μαθητών. Ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε και την προβολή τους και στην ιστοσελίδα του Deree.

Ζoom

Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα, συνεχίσαμε την επαφή & την επικοινωνία μας με τους Συνδέσμους του Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνοντας ιδέες και προτάσεις των γονέων που αποτέλεσαν τα θέματα συζήτησης στις συναντήσεις μας με την Διοίκηση του σχολείου.

Webinars

Διοργανώσαμε 5 Webinars με διακεκριμένους ομιλητές και επίκαιρη θεματολογία με πολλή μεγάλη επιτυχία & προσέλευση.

ACG Connect

Ξεκινήσαμε μία μεγάλη συνεργασία με το Γραφείο Ανάπτυξης και Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Pierce, Deree & Alba σε διάφορα επίπεδα.
Όπως κοινά Webinars & δράσεις ενώ εξασφαλίσαμε μία ακόμα συνεργασία στην πλατφόρμα ACG Connect. Μία πλατφόρμα δικτύωσης/Networking όλων των αποφοίτων που τώρα πλέον είναι ανοιχτή και στους γονείς του Pierce οι οποίοι μπορούν να προβάλλουν την επιχείρησή τους ή και τις υπηρεσίες τους ή και να βοηθήσουν μαθητές φοιτητές ή απόφοιτους του Κολλεγίου.

Νewsletter

Μία πρόταση του Συλλόγου προς το σχολείο να επικοινωνεί και να ενημερώνει για τις δράσεις και τα νέα του στους γονείς. Η πρόταση υλοποιήθηκε  και έδωσε και σε εμάς το βήμα κάθε μήνα να σας επικοινωνούμε τα νέα και τις δράσεις μας.

 

Ανταλλαγή Στοιχείων Γονέων

Κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας, να είμαστε όλοι κοντά ακόμα και σε πείσμα των συνθηκών & για την κάλυψη αυτού του κενού, προκειμένου να διευκολύνουμε και να φέρουμε σε επαφή τους γονείς που επιθυμούσαν μεταξύ τους, προχωρήσαμε στην ενέργεια ανταλλαγής στοιχείων γονέων για όσους γονείς το επιθυμούσαν.

Φιλανθρωπικές Δράσεις

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο Σύλλογος Γονέων δεν ξέχασε την σημασία της αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Με την συγκινητική προσφορά πολλών γονέων και την συμμετοχή του ταμείου του Συλλόγου, συγκεντρώθηκε το ποσό των 8.400€ το οποίο προσφέρθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου, γνωστή για το φιλανθρωπικό έργο και την προσφορά σε οικογένειες και παιδιά σε ανάγκη.
Επίσης, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Μετάδραση , συγκεντρώσαμε, χάρις στη δική σας συγκινητική συμμετοχή, πάνω από 150 ζευγάρια ανδικά παπούτσια για τις ανάγκες άστεγων ανηλίκων που φιλοξενούνται στο πρώτο Υπνωτήριο άστεγων ανηλίκων που η Μετάδραση έχει δημιουργήσει.

Καταφέραμε να ενδυναμώσουμε το Σύλλογο με αύξηση 25% στα μέλη μας.
Αυτό μας δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε.

Γιατί η Δύναμη του Συλλόγου είστε εσείς οι γονείς και Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα και σας ευχαριστούμε θερμά.

ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Leave a comment