Η ηθική του Διαδικτύου & το φαινόμενο της βίας

17 Φεβρουαρίου - 18:30 - Γιώργος Κορμάς

Αγαπητοί Γονείς, αγαπητά Μέλη,

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο δεύτερο Webinar που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων που θα γίνει την Τετάρτη 17/02 στις 18.30 με τίτλο:

«Η ηθική του διαδικτύου & τα φαινόμενα βίας» με τον Γιώργο Κορμά.

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε 1.753 γονείς, το 64% των γονιών ανησυχούν για τις ώρες που τα παιδιά  ασχολούνται με το διαδίκτυο.
Το 68% των γονιών ανησυχούν για την επιρροή που ασκεί το διαδίκτυο στα παιδιά.
Η εξοικείωση των παιδιών στην βία αλλά και η αύξηση της επιθετικότητας τους είναι ένα θέμα που απασχολεί καθημερινά αρκετές οικογένειες .
Στην Γραμμή Βοήθειας Help-line αναφέρθηκαν 40% των κλήσεων για θέματα κατάχρησης του διαδικτύου .Το μεγαλύτερο  ποσοστό στην Ευρώπη.
Είναι αρκετές πλέον οι περιπτώσεις όπου τα παιδιά φτάνουν σε ακραίες συμπεριφορές.
Έρευνα του εθνικού συστήματος της Αγγλίας και της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν οτι 1 στα 6 παιδιά εμφανίζουν ψυχικές διαταραχές σε σχέση με 1 στα 9 παιδιά πριν τρία χρόνια.
Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει για το αν και πότε τα παιδιά θα επανέλθουν στις δραστηριότητες που είχαν πριν την COVID Εποχή.
Είναι έτοιμα τα σχολεία να εντάξουν στην καθημερινότητα τους προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης και ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων που κρίνονται απαραίτητα για την ψυχική υγεία των παιδιών;
Είναι έτοιμοι οι γονείς να προτάξουν πρώτα την ψυχική και σωματική ισορροπία των παιδιών τους και μετά την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών;
Μια ειλικρινή κουβέντα για χρήσιμα συμπεράσματα.

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας.
*θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι Σύλλογος μας δεν αποκλείει κανέναν και υποστηρίζει τη συμμετοχή όλων των γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου στις εκδηλώσεις του, είτε είναι μέλη είτε όχι. Ωστόσο, σε περιπτώσεις περιορισμένων θέσεων συμμετοχής σε κάποια εκδήλωση ή δραστηριότητα προηγούνται τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συλλόγου.

 

Βιογραφικό

Ο Γεώργιος Ν. Κορμάς σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Παιδαγωγική της Επικοινωνίας, καθώς και του μεταπτυχιακού τίτλου Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ σε θέματα Δημόσιας διοίκησης, της Ακαδημίας της Πάδοβας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Χρήση και κατάχρηση του Διαδικτύου στου εφήβους”. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού). Συνέγραψε μαζί με τους Lino M. Rossi και Γεώργιο Πεπονή το βιβλίο “Σύγχρονος Ιατρικός & Ψυχολογικός Οδηγός για Παιδιά και Εφήβους”. Ο Γεώργιος Κορμάς έχει μιλήσει σε 250 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης γονέων, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο του έργου Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με εξειδίκευση σε θέματα ασφαλούς χρήσης και συμπεριφορών εξάρτησης του Διαδικτύου. Είναι υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Είναι Συντονιστής Προγράμματος Κατάρτισης 1 000 Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του “εθισμού” των εφήβων στο Διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Επιτροπής Ασφαλούς Διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ τελεί υπό την υποστήριξη της ΕΕ και ασχολείται με την υποστήριξη των παιδιών των γονιών και των ειδικών σε θέματα ασφαλούς Διαδικτύου.

www.saferinrernet4kids.gr –  www.help-line.grwww.safeline.gr

Όλα τα προγράμματα εκπαίδευσης του φορέα έχουν εγκριθεί από το ΙΕΠ του Υπουργείου  Παιδείας.

Leave a comment