Scroll Top
Γραβιάς 6, 15342 Αγία Παρασκευή, Αττική

Σχολικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Ημερολόγιο 2022! «FREEDOM»

Προσπαθώντας να συμβαδίσουμε με τα συναισθήματα και την ανάγκη της εποχής, ο διαγωνισμός μας έχει θέμα την “Ελευθερία”!

Ελευθερία μπορεί να είναι μία βόλτα στο πάρκο ή στην εξοχή , η ψυχολογική έκφραση και ελευθερία μέσω κάποιου χόμπι ή κάποιας ασχολίας όπως είναι η μουσική, το διάβασμα ή το κολύμπι.

Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται και βιώνει διαφορετικά την ελευθερία!

Ας παροτρύνουμε τα παιδιά μας να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό!

Να αποτυπώσουν με την κάμερα τους ότι τους εκφράζει, ότι πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει, η ελευθερία για εκείνα!

Η φωτογραφία έχει αυτή την μαγική δύναμη να αναδεικνύει τα συναισθήματα των παιδιών μας, να δείχνει πώς βλέπουν τον κόσμο γύρω τους, να προβάλει όλα όσα τους δίνουν χαρά, όλα εκείνα τα μικρά, καθημερινά που συνθέτουν τελικά την ευτυχία στη ζωή τους!

Ας τους ζητήσουμε να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να φωτογραφίσουν!

Οι 12 καλύτερες φωτογραφίες που θα επιλεγούν, θα συνθέσουν το ημερολόγιο 2022, του Συλλόγου Γονέων.

Oι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα εκτεθούν στο Σχολείο, σε έκθεση φωτογραφίας που θα οργανώσουμε και που θα κάνει την πρεμιέρα της στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar!

Επιπλέον οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο website του Συλλόγου.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολογίου, θα διατεθούν για την αγορά συστήματος ανακύκλωσης πλαστικών, για χρήση στο Fab Lab του σχολείου μας.

H προσθήκη αυτού του συστήματος θα δώσει νέα ώθηση στις εργασίες του εργαστηρίου, και θα διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να δώσουν νέα χρήση και ζωή σε αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό, όπως μπουκάλια νερού, καπάκια και πολλά άλλα.

Με βιωματική πράξη στο εργαστήριο, οι μαθητές θα κατανοήσουν σε βάθος την διαδικασία και την τεράστια σημασία της ανακύκλωσης για τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Ο νέος εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (στο μάθημα Διαχείριση Φυσικών Πόρων), καθώς και από τους μαθητές των Ομίλων και του Summer Camp.

Οι φωτογραφίες πρέπει να σταλούν εδώ diagonismos@acgparents.gr
Μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΚΡΙΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ιωάννα Βασδέκη
Η Ιωάννα Βασδέκη είναι επιμελήτρια εκθέσεων φωτογραφίας, υπεύθυνη καλλιτεχνικού ρεπορτάζ στο περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, έχει δικές της αρθρογραφικές στήλες και σήμερα διδάσκει φωτογραφία στο Pierce. Έχει διοργανώσει δεκάδες εκθέσεις και διαλέξεις με Έλληνες και ξένους φωτογράφους ενώ η ίδια έχει εκθέσει φωτογραφικά της έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενδελεχώς με θέματα που αφορούν στην παιδεία.
Απόφοιτη Pierce.

Δημήτρης Ιωάννου
Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (1999) και ολοκλήρωσε  τις μεταπτυχιακές του σπουδές του στο Pratt Institute στην Νέα Υόρκη (MFA in New Forms, 2002) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Νορβηγία.
Διδάσκει Visual Arts στο πρόγραμμα IB Diploma του σχολείου Pierce και είναι Part-time Instructor στο πρόγραμμα Visual Arts του Deree, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας.

Mark Aris
O Μαρκ Άρης είναι ο συνιδρυτής & Strategic Planning Director της πολυβραβευμένης διαφημιστικής εταιρείας 4 Wise Μonkeys και απόφοιτος Pierce. Πριν την ίδρυση της εταιρείας, είχε μια πολύ πετυχημένη πορεία στο Marketing σε local και global ρόλους σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως Diageo, Carlsberg Group, Beiersdorf, Σαράντης. Πιστός στο mantra  “Αν δεν διασκεδάζεις στη δουλειά σου, χαραμίζεις τη ζωή σου, ” το 2014 ίδρυσε την εταιρεία 4 Wise Monkeys. Με ένα portfolio που περιλαμβάνει πελάτες όπως τα Μπισκότα Παπαδοπούλου, Public, Nissan, 3E, Beiersdorf, Everest,  Mentos, Barilla κτλ. και περισσότερες από 280 διεθνείς και τοπικές βραβεύσεις. O Mαρκ είναι επίσης part time lecturer σε Marketing & Advertising, – στο παρελθόν έχει διδάξει και στο Deree.

Χρήστος Λάτος
Ο Χρήστος Λάτος είναι ο Deputy CEO of Ogilvy Greece. ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος και για τα γραφεία της εταιρίας στην Σερβία, Σλοβενία ​​και Κροατία.  Έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη στην Διαφημιστική εταιρία Planet Leap για λογαριασμούς όπως η Apple, η Motorola, η Adobe και η Sony.  Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και από το Κολλέγιο Emerson στην Βοστόνη με μεταπτυχιακό στο Integrated Marketing Communications.

Χάρης Χριστόπουλος
Ο Χάρης Χριστόπουλος είναι φωτογράφος μόδας & παρουσιαστής.
Έζησε πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη απ’ όπου και άρχισε μια λαμπρή καριέρα, συμπληρώνοντας 26 χρόνια πορείας. Τα τελευταία 20 χρόνια συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ελληνικά περιοδικά μόδας αλλά και διεθνείς εκδόσεις φωτογραφίζοντας editorial μόδας. Τηλεοπτικά, έγινε γνωστός ως κριτής, μέσα από το Next Top Model του ΑΝΤ1, το show  «Ελλάδα έχεις ταλέντο 4», My style rocks, Happy Day και άλλα.

Zoe Hatziyannaki
Visual Arts and Art History
BA, Visual Communication (Photography), Kent Institute of Art & Design, UK; MA, Photography & Urban Cultures, Goldsmiths College, University of London; PhD Goldsmiths College, University of London
Zoe Hatziyannaki has been teaching the Digital Image course in the Visual Arts department since 2017. She has taught the Documentary Photography course in the International Honors Program and she is currently IHP Thesis advisor. Her research interests focus at large on relations between space and time and the forms they take in digital imagery, new media and site-specific installations. In 2020, she received a grant from the Greek Ministry of Culture to pursue her research proposal on the possibilities of AI technology and image applications.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο diagonismos@acgparents.gr

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να τραβηχτούν σε υψηλή ανάλυση. Αν φωτογραφήσετε με κινητό, προσέξτε να το έχετε ρυθμίσει στην ανώτατη ανάλυση εικόνας που σας δίνει, π.χ. 5ΜΒ (ή High Image Resolution). Αν φωτογραφίσετε με φωτογραφική μηχανή, να είναι ρυθμισμένη επίσης στην ανώτατη ανάλυση εικόνας που σας επιτρέπει).
  • Αν αποτυπώνονται πρόσωπα στην εικόνας σας, θα πρέπει να μας στείλετε και την συγκατάθεσή τους στη δημοσίευση των εικόνων.
  • Αν θέλετε, προσθέστε τίτλο στην φωτογραφία σας καθώς και πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε σημαντικό για την εικόνα σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ Κηδεμόνα

    Leave a comment