Scroll Top
Γραβιάς 6, 15342 Αγία Παρασκευή, Αττική

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ PIERCE Σχολικού έτους 2021-2022

Αγαπητοί γονείς,
Έχοντας ως μοναδικό στόχο την προαγωγή κάθε πτυχής του βίου των μαθητών του Αμερικανικού Κολλεγίου και με τη συμπαράσταση και ενίσχυση του Κολλεγίου και των γονέων των μαθητών του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Pierce κατά το σχολικό έτος 2021-2022 ανέλαβε και πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Διοργανώσαμε Webinars με διακεκριμένους ομιλητές και επίκαιρη θεματολογία με μεγάλη επιτυχία & προσέλευση

Νοέμβριος 2021
«Ανοιχτή συζήτηση για θέματα Σπουδών, Επαγγελμάτων και Σταδιοδρομίας» με την Άννα Ωρολογά M.A, GCDF Senior Counsellor
– Career του Pierce.

Νοέμβριος 2021
Σε συνεργασία με το γραφείo Ανάπτυξης & Αποφοίτων του ACG
«Everything or almost everything you must know about wine»,
Με καλεσμένες την δημοσιογράφο οίνου και γονέα Pierce κα Ελένη Μπλούχου & την κα Λένγκα Γρηγοριάδου τεχνικό αμπελουργίας οινοτεχνίας (Κτήμα Αβαντίς) επίσης γονέα Pierce.

Δεκέμβριος 2021
«Η σεξουαλική αγωγή είναι υπόθεση όλων – Μεγαλώνοντας υγιείς εφήβους»
Με την Μαργαρίτα Γερούκη, Εκπαιδευτικό & Σχολική Σύμβουλο στην Φινλανδία και στην Ελλάδα με εξιδείκευση στην Αγωγή Υγείας στην Πολιτική Θεωρία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μάρτιος 2022
«Γονεοκεντρική vs Παιδοκεντρική κοινωνία» με τον Δρ. Θάνο Ασκητή, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,ειδικευόμενο στην Νευρολογία και την Ψυχιατρική. Έχει εκπαιδευτεί ως θεραπευτής των διαπροσωπικών σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

 

  • Μετά από δυο χρόνια απουσίας του αγαπημένου σε όλους μας θεσμού Parents & Teachers Dinner που επαναλαμβάνονταν κάθε Σεπτέμβριο και που είναι το μεγαλύτερο event της χρονιάς, με πάνω από 800 καλεσμένους παρευρισκόμενους γονείς και καθηγητές, καταφέραμε μόλις οι συνθήκες και τα μέτρα κατά της πανδημίας το επέτρεψαν, να το πραγματοποιήσουμε, σε δύο βραδιές και μόνο για την Α & Β γυμνασίου.
    Από φέτος τον Σεπτέμβριο και εφεξής η εκδήλωση θα απευθύνεται και πάλιστους γονείς όλων των τάξεων. Σας περιμένουμε λοιπόν
    Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
    Πληροφορίες και εγγραφές στο παρακάτω link https://www.eventora.com/en/Events/parents-teachers-dinner-2022

 

  • Παροχή οικονομικής βοήθειας προς τον Δημήτρη Καρακώστα. Ο Δημήτρης έγινε viral με αφορμή την τρομερή επιτυχία του στις Πανελλαδικές με 18,685 μόρια, την ώρα μάλιστα που η οικογένειά του είχε δεχθεί σφοδρό πλήγμα, αφού έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό. Το παιδί αρίστευσε στις Πανελλήνιες και πέρασε στην Ιατρική κάνοντάς μας όλους περήφανους & δημιουργώντας ένα πρότυπο για την νέα γενιά. Ως Σύλλογος Γονέων του Pierce είχαμε την ιδέα να τον επιβραβεύσουμε και να τον υποστηρίξουμε, καθώς παιδιά σαν τον Δημήτρη αξίζουν κάθε υποστήριξης. Με την δική σας οικονομική συνδρομή του καταβάλουμε το ποσό των 300€ μηνιαίως, βοηθώντας τον στο ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής του.
  • Παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού ύψους 1.000€ στα πλαίσια δράσης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και της ΜΚΟ “Γιατροί του Κόσμου” για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Webinars

  • Διοργάνωση Σχολικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας για το Ημερολόγιο 2022. Δημιουργία και διάθεση του ημερολογίου και πραγματοποίηση έκθεσης φωτογραφίας στο λόμπι του θεάτρου Pierce με τις φωτογραφίες όλων των συμμετεχόντων μαθητών μας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολογίου διατέθηκαν για την αγορά συστήματος ανακύκλωσης πλαστικών, για χρήση στο Fab Lab του σχολείου μας.

 

  • Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με το Γραφείο Ανάπτυξης του Κολλεγίου μας, ερευνά και προωθεί μία πολύ σημαντική πρόταση για τους μαθητές του Pierce. Μέσα από working sessions με γονείς, ελπίζουμε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε την σύνδεση των μαθητών του Pierce με την αγορά εργασίας μέσα από ευκαιρίες για πρακτική άσκηση, Job shadow, mentoring, παρουσιάσεις από γονείς σε διαφορετικές θεματικές και άλλα.

 

 

  • Συμμετοχή στο Open Day και το Christmas Bazaar.

 

  • Διοργάνωση Πάρτυ για τον εορτασμό των 50 χρόνων του συλλόγου μας όπου πραγματοποιήθηκε κλήρωση μεταξύ των παραβρισκόμενων μελών μας με δώρο 500 ευρώ έκπτωση στα δίδακτρα της επόμενης ακαδημαικής χρονιάς.

 

  • Συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης του Pierce από τον Οργανισμό MSA.

 

  • Parents Reward Club

Parents Reward Club

Ενισχύσαμε το Parents Reward Club και εξασφαλίζουμε στους μαθητές και στις οικογένειές τους ειδικές εκπτώσεις και προσφορές σε συνεργαζόμενες εταιρίες και υπηρεσίες δίνοντας επίσης την δυνατότητα στους γονείς του Κολλεγίου να προβάλλουν εάν επιθυμούν τις επιχειρήσεις ή τις υπηρεσίες τους στην ιστοσελίδα του Συλλόγου χωρίς καμία απολύτως χρέωση, δίνοντας εκπτώσεις στις οικογένειες των μαθητών. Ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε και την προβολή τους και στην ιστοσελίδα του Deree.

 

  • Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα Ζoom, συνεχίσαμε την επαφή & την επικοινωνία μας με τους Συνδέσμους του Γυμνασίου και Λυκείου και όλα τα μέλη μας, συγκεντρώνοντας ιδέες και προτάσεις των γονέων που αποτέλεσαν τα θέματα συζήτησης στις συναντήσεις μας με την Διοίκηση του σχολείου.

 

  • ACG Connect, συνεχίζεται η συνεργασία με το Γραφείο Ανάπτυξης και Αποφοίτων του Κολλεγίου (Pierce, Deree & Alba) με Webinars & δράσεις ενώ συνεχίζεται και η συνεργασία στην πλατφόρμα ACG Connect. Μία πλατφόρμα δικτύωσης/Networking όλων των αποφοίτων που τώρα πλέον είναι ανοιχτή και στους γονείς του Pierce οι οποίοι μπορούν να προβάλλουν την επιχείρησή τους ή και τις υπηρεσίες τους ή και να βοηθήσουν μαθητές φοιτητές ή απόφοιτους του Κολλεγίου

https://www.acg.edu/alumni/acg-connect/

 

  • Καταφέραμε να ενδυναμώσουμε το Σύλλογο με αύξηση 25% των μελών μας.

 

Κλείνοντας τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, 
θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που με την οικονομική συνδρομή τους και τη συμμετοχή τους υποστήριξαν τις δράσεις του συλλόγου και βοήθησαν στην επιτυχία του έργου μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν:
ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ, ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΓΑΛΥΦΙΑΝΑΚΗ


Ολοκληρώνουμε με αίσθημα ευθύνης το πρώτο έτος της θητείας μας και ευελπιστούμε ότι το όραμα και οι προσπάθειές μας για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους θα συνεχιστεί και του χρόνου, με την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση τόσο του Συλλόγου Διδασκόντων όσο και των γονέων, των οποίων η συμμετοχή στις δραστηριότητες του σχολείου είναι αναγκαία.

Τονίζουμε πως μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την εθελοντική προσφορά μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τα παιδιά και το σχολείο μας.

Γιατί η Δύναμη του Συλλόγου είστε εσείς οι γονείς και Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Subscription Plan

Leave a comment